MAY 5, 2018: FORUMS WILL SHUT DOWN SHORTLY- NO NEW MEMBERS ACCEPTED
Not signed in (Sign In or Register for the Forums)
 • Quick Jump

  •       

 
Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
 1.  
  NLBorrelKoning
   
  Woensdag 2 december : borrel in "Lavinia"

  Doordat de vorige borrel op het laatste moment veranderde van locatie was de opkomst niet zo hoog. We hebben toen de voordracht van Claire Polders uit haar recente werk "Salto Mortale" (okt 09) uitgesteld ...

  Dit keer hebben we ook nog een speciale verrassing in petto voor de mensen die er meteen om half negen bij zijn: voor de eerste 40 aanwezige Nederlanders (die hun profiel op deze website hebben aangemaakt) liggen uitnodigingen klaar voor een exclusieve champagne tasting bij Lavinia op 10 december!


  De Nederlandse Borrel met Claire Polders

  Claire Polders kwam in 1999 naar Parijs om een semester filosofie te studeren op de Sorbonne. Maar dat semester duurt inmiddels al tien jaar, want ze werd verliefd op de lichtstad en vond er haar huidige man. In 2005 verscheen haar debuutroman "De onfeilbare", over een intieme en confronterende vriendschap. Samen met andere jonge schrijvers publiceerde ze verhalen in diverse bundels en in 2006 werd haar tweede roman gepubliceerd, "De verdwijning van Eva Zomers", over de kracht van de verbeelding. De stad Parijs vormt in beide romans een belangrijke achtergrond.

  Begin oktober van dit jaar verscheen haar derde roman "Salto Mortale":
  Vijf personages arriveren op een snikhete dag in augustus bij een verlaten kasteel om een cursus renoveren te volgen, maar de docent komt niet opdagen en de organisatie is onbereikbaar. Toch blijven ze, want het kasteel heeft hen betoverd, met zijn idyllische sfeer van vergetelheid en zijn muren vol spiegels. Al snel verschijnen er zinnen op wanden, vloeren en plafonds: ‘Verf mij', 'Open mij', 'Vernietig mij.’ De cursisten voeren de instructies uit en raken verdwaald in een psychologisch labyrint. Het kasteel lijkt op de hoogte te zijn van de geheimen die ze met zich mee dragen.
  Hoe langer ze blijven, hoe meer ook het verleden van het kasteel zich opdringt en hen via vreemde nachtmerries infiltreert. Een voor een voelen de cursisten zich gedwongen zich los te rukken om hun vrijheid opnieuw op te eisen. Het is tijd voor een salto mortale.
  Meer informatie op http://www.clairepolders.com.


  Nog nooit op de Nederlandse borrel geweest?

  Op de borrel loopt vanalles rond, studenten, au-pairs, expats, nederlanders met franse partners en soms wat toeristen. Ook deze woensdag zullen de nieuwkomers op informele wijze worden ontvangen door Arjan Angenent ( http://www.nlborrel.fr/profile/ArjanAngenent ) en Daniel Rompa ( http://www.nlborrel.fr/profile/daniel ) om zodoende de drempel te verlagen. Klik op de link en bekijk de foto, om zo meteen te weten wie je aan kunt spreken. Tot woensdag!


  Waar is het?

  Lavinia wijnwinkel - 3, boulevard de la Madeleine, 75001 Paris.
  Het ziet eruit als een wijnwinkel, maar dat is het ook. De portier doet voor je open als je vertelt dat je voor de "pot hollandais" komt. Neem binnen rechts de trap naar boven naar het restaurant.
  (o.a. metro Madeleine..)


  Hoe laat?

  Vanaf 20.30 uur tot in de kleine uurtjes

  Inschrijven voor de lijst/groep: http://www.nlborrel.fr
 
About| Privacy | TOS | Contact | Join NLBorrels 

Copyright 1999-2013 / NLBorrels.com / All Rights reserved. / Powered by Mosso, Vanilla, Lussumo, RSS2 & ATOM