MAY 5, 2018: FORUMS WILL SHUT DOWN SHORTLY- NO NEW MEMBERS ACCEPTED
Not signed in (Sign In or Register for the Forums)
 • Quick Jump

  •       

 
Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
 1.  
  NLBorrelKoning
   
  PERSBERICHT
  Hilversum, 13 juli 2009

  Themasong Miss Sunshine eerbetoon aan 400 jaar vriendschap met Amerika

  Vanaf 13 juli is op iTunes de speciale themasong Miss Sunshine te downloaden .
  http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewAlbum?i=3...

  Het nummer is geschreven door singer-songwriter Jan David als eerbetoon aan New York, ter gelegenheid van vierhonderd jaar vriendschap tussen Nederland en Amerika.

  Vierhonderd jaar geleden meerde een Nederlandse schip met ontdekkingsreizigers aan op Manhattan, waar ze de kolonie Nieuw-Amsterdam stichtten, die uitgroeide tot New York. Dit jaar organiseert NY400, een initiatief van het Nederlandse Kabinet, tal van evenementen over onze gezamenlijke geschiedenis en de invloed van Nederland op New York en de Verenigde Staten. De themasong Miss Sunshine speelt daarin een muzikale rol. Staatssecretaris Timmermans, coördinator van NY400: “Het is mooi dat muziek als verbindend element wordt ingezet. Miss Sunshine heeft New York als inspiratiebron. Met deze stad delen we vierhonderd jaar geschiedenis en gezamenlijke waarden: vrijheid, verdraagzaamheid en gelijke kansen.”

  Optredens
  Jan David zal bij diverse van de evenementen optreden met zijn nummer Miss Sunshine. Op 12 juli zong Jan David tijdens de Nederlandse American football finale, de NY400 Tulip Bowl. Hij overhandigde daarbij de eerste CD van Miss Sunshine aan de plaatsvervangend Secretaris Generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Consul van de Verenigde Staten. Van 8 t/m 13 september is er in New York een week vol verrassende activiteiten, die ook bezocht worden door de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Jan David treedt daarbij op in het New Amsterdam Village. .

  De artiesten
  Jan David componeerde eerder songs voor Nederlandse artiesten. Voor Guus Meeuwis schreef hij o.a. ‘Ik wil met je lachen’. Hij heeft Miss Sunshine opgenomen in studio Arnold Muhren in Volendam. Tom Bakker heeft speciale strijkers arrangementen gemaakt voor Miss Sunshine. Ook veel andere ervaren en bekende musici werkten mee, zoals Ton Dijkman, Rob Winter en de strijkers van het metropole orkest.

  Symbol Music
  Het label Symbol Music heeft voor de release van Miss Sunshine samenwerking gezocht met NY400. Symbol Music brengt drie versies uit: Miss Sunshine for the afternoon, Miss Sunshine for the evening, en Miss Sunshine instrumental. Symbol Music is gevestigd op het mediapark te Hilversum.

  http://www.ms-sunshine.com/
 
About| Privacy | TOS | Contact | Join NLBorrels 

Copyright 1999-2013 / NLBorrels.com / All Rights reserved. / Powered by Mosso, Vanilla, Lussumo, RSS2 & ATOM