MAY 5, 2018: FORUMS WILL SHUT DOWN SHORTLY- NO NEW MEMBERS ACCEPTED
Not signed in (Sign In or Register for the Forums)
 • Quick Jump

  •       

 
Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
 1.  
  NLBorrelKoning
   
  Nederlandse toeristen zijn een soort Russen
  Gepubliceerd : di, 06/02/2009 - 09:02 | door Margreet Strijbos

  "Veel lawaai, topless op het strand, fietsen in de hitte". Nederlanders die in het buitenland wonen herkennen hun vakantievierende landgenoten van verre. "Samen met de Russen zijn ze erg luidruchtig. Ze denken dat de hele wereld van hen is".

  Een rugzakje en een afritsbroek. Sokjes in sandalen, topless zonnen, te bloot gekleed op plaatsen waar dat niet kan, schreeuwende kinderen, lomp gedrag, slordig uiterlijk, altijd afdingen, verkeerd voorsorteren'. Het is maar een greep uit de 1154 kenmerken van Nederlandse toeristen waaraan hun permanent in het buitenland wonende landgenoten hen herkennen. Niet allemaal even charmant dus, die Nederlanders op vakantie. Geen wonder dat ruim 57% van de expats en emigranten zich wel eens schaamt voor hun landgenoten.

  Naakt op tafel
  Op de vraag van welk extreem vakantiegedrag de respondenten persoonlijk getuige zijn geweest, komen maar liefst 1148 reacties. Daaronder - gelukkig - ook antwoorden als: weet niet, geen voorbeeld, en: ik zorg er altijd voor weg te zijn voor het extreem gaat worden. Maar dan nog blijven er enige honderden voorbeelden van wangedrag over. Een bescheiden, dus on-Nederlandse bloemlezing: het uitschelden van lokaal personeel in een restaurant, iemand die in Portugal in een fotozaak in het Nederlands uitlegde dat zijn filmpje vastzat in de camera, 1 cent fooi geven, met ontbloot bovenlijf winkelen, naakt op tafel dansen, voordringen bij de kassa, een roofoverval verzinnen om geld terug te krijgen van de verzekering, handdoeken en bestek meenemen uit het hotel, oorverdovend luid een potje met vet zingen, wildplassen tegen een moskee, je kunt het zo gek niet verzinnen of de Nederlandse toerist maakt zich er schuldig aan. Drank speelt daarbij vaak een rol. Alcoholmisbruik komt voortdurend terug in de antwoorden. Hoewel het altijd nog erger kan: volgens één respondent vallen Nederlandse toeristen in Engeland niet op.

  [...]  Meer: http://www.rnw.nl/nl/nederlands/article/nederlandse-toeristen-z...
 
About| Privacy | TOS | Contact | Join NLBorrels 

Copyright 1999-2013 / NLBorrels.com / All Rights reserved. / Powered by Mosso, Vanilla, Lussumo, RSS2 & ATOM