MAY 5, 2018: FORUMS WILL SHUT DOWN SHORTLY- NO NEW MEMBERS ACCEPTED
Not signed in (Sign In or Register for the Forums)
 • Quick Jump

  •       

 
Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
 1.  
  NLBorrelKoning
   
  Vingerafdruk in paspoort al binnen een maand
  Gepubliceerd : vr, 05/29/2009 - 12:43 | door Conny van den Bor

  Het opnemen van vingerafdrukken in paspoorten wordt verplicht per 28 juni aanstaande. In eerste instantie overigens alleen voor diplomaten, in september wordt de regel verplicht voor burgers. Talloze Nederlanders in het buitenland worden hierdoor getroffen, maar ze lijken een vergeten groep. Hoewel het ministerie van Buitenlandse Zaken dit bestrijdt.

  Robert Gomes uit Brazilië is boos. En niet zo'n beetje. Door de invoering van vingerafdrukken in paspoorten (biometrie) moet hij namelijk in de toekomst een aanvraag doen in Brasilia (2200 kilometer verderop), Rio de Janeiro (2400 kilometer), of Sao Paulo (2500 kilometer). Het kost hem vier dagen reistijd (heen en terug) en zo'n 1750 euro aan reis en verblijfkosten. Daarmee is hij er nog niet, want het ophalen van het paspoort dient persoonlijk te gebeuren. Inderdaad, dan moet de hele riedel weer opnieuw.

  Kan dat niet anders?
  Het Nederlandse consulaat in Recife waar hij tot nog toe terecht kon, is slechts 140 kilometer van zijn huis. Maar ja, dat mag geen paspoorten meer uitgeven. Vertwijfeld vraagt Gomes zich af of dit niet anders had gekund en hij is niet bepaald de enige. Talloze reacties kreeg de Wereldomroep op een eerder verhaal over de invoering van vingerafdrukken in paspoorten.

  Tientallen consulaten
  Over de invoering van de maatregel, die binnen de Europese Unie is afgesproken om paspoorten extra te beveiligen, gaat het ministerie van Binnenlandse Zaken. Maar zover het de Nederlandse ambassades en honorair consulaten (HC's) in het buitenland betreft beslist Buitenlandse Zaken. Woordvoerder Christoph Prommersberger van BuZa verklaarde tegenover de Wereldomroep dat ‘'zeker tientallen consulaten '' geen paspoorten meer mogen uitgeven nadat de biometrie is ingevoerd.

  [...]

  Meer: http://www.rnw.nl/nl/nederlands/article/vingerafdruk-paspoort-a...
 2.  
  NLBorrelKoning
   
 
About| Privacy | TOS | Contact | Join NLBorrels 

Copyright 1999-2013 / NLBorrels.com / All Rights reserved. / Powered by Mosso, Vanilla, Lussumo, RSS2 & ATOM