MAY 5, 2018: FORUMS WILL SHUT DOWN SHORTLY- NO NEW MEMBERS ACCEPTED
Not signed in (Sign In or Register for the Forums)
 • Quick Jump

  •       

 
Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
 1. NLBorrelaar
  • CommentAuthorAniekI
  • CommentTimeJun 18th 2013
   
  Mijn man woont in NYC en werkt voor een Nederlands bedrijf. Om uitbetaald te worden moet hij een payroll service inschakelen. Wie heeft er ervaring met deze constructie? En kan iemand een goed accountancy bureau aanbevelen dat deze service levert, bij voorkeur in de buurt van Upper East Side? Alle suggesties zijn welkom!
 2. NLBorrelaar
  • CommentAuthorBennoGr
  • CommentTimeJun 20th 2013
   
  Waarom heb je een payroll service nodig? Als je man een 'social security' nummer heeft, kan hij daarop uitbetaald worden. Aan het einde van het jaar moet hij dan een Amerikaanse belastingaangifte doen. Als alles in Nederland wordt betaald, dan betaalt hij gewoon Nederlandse belasting.

  Heeft je man overigens een visum waarop hij officieel in de VS mag werken? Dat is zelfs nodig als hij alleen in Nederland betaald wordt.
 3. NLBorrelaar
  • CommentAuthorAniekI
  • CommentTimeJun 20th 2013
   
  Hartelijk dank voor je antwoord, Benno. Mijn man heeft work authorization en een social security nummer en hij is officieel uitgeschreven in Nederland. Voor zover wij hebben begrepen betaal je belasting waar je woont, dus dat zou voor hem in de VS zijn. Hij werkt voor een Nederlands bedrijf dat een payroll service wil inhuren om hem hier uit te betalen, zodat de belastingen ook in 1 keer goed geregeld zijn. Ik moet zeggen dat het voor ons, niet bekend met het systeem hier, nogal een doolhof was dit uit te vinden. Als we iets over het hoofd hebben gezien of als je nog andere nuttige tips voor ons heb met betrekking tot dit soort zaken dan houden we ons aanbevolen!
 4.  
  NLBorrelKoning
   
  Het meest populaire, maar dure, payroll bedrijf is ADP.

  Overigens nog en tipje, je kan allerlei geld van de NLse belasting terugkrijgen als je hier woont maar in NL uitbetaald bent. Moet ie even checken met een accountant (een payroll organisatie is meestal neit zo goed met dit soort details).

  Ik hoor goede verhalen over http://www.mbopartners.com/ maar die zijn ook niet gratis. Grotere payroll bedrijven hebben betere healthcare plannen. Sommige payroll bedrijven eisen minimaal 3 mensen. MBOpartners werkt vooral met ondernemers met 1 persoon. Ik heb de naam overigens alleen van horen zeggen, iemand die ze al 10+ jaar gebruikt.
 5. NLBorrelaar
  • CommentAuthorAniekI
  • CommentTimeJun 20th 2013
   
  Bedankt ook voor je antwoord! Dit is zijn heel nuttige tips en we zullen deze namen doorgeven.

  Hieraan gerelateerd: het is voor ons nog steeds niet helemaal duidelijk hoe het zit met belastingen hier en in NL als je een Nederlandse baan hebt. Klopt het dat je in principe geen inkomstenbelasting betaalt in NL, maar in de VS maar wel sociale zekerheid in NL en niet in de VS (de eerste twee jaar als je gedetacheerd bent)? En verder dat het daarvoor dus niet uitmaakt of je in NL of in de VS uitbetaald wordt, als je uiteindelijk maar op de goede plek de goede premie over je salaris betaalt? Het bedrijf waar mijn man voor werkt heeft zelf geen ervaring met werknemers in het buitenland, dus vandaar dat we dit zelf proberen uit te zoeken. Fijn dat jullie ons in ieder geval wat informatie kunnen geven!
 6.  
  NLBorrelKoning
   
  Ik zou dit nagaan met een expert en niet afgaan op verhalen die hier geplaatst worden. Kan er helaas geen aanbevelen. Heb goede ervaringen echter met de NLse fiscus, zolang je maar belt in een rustige tijd zoeken ze alles voor je uit.
 7. NLBorrelaar
  • CommentAuthorBennoGr
  • CommentTimeJun 20th 2013
   
  Zoals hier al aangeraden: neem een deskundige in de arm. Zal niet goedkoop zijn (maar misschien dat het bedrijf dat je man uitzendt mee wil betalen, is tenslotte ook in hun belang).

  Algemeen: je betaalt in principe maar 1 keer belasting, of in Nederland (en dan telt dat mee in de VS als je daar een belastingformulier invult) of in de VS of een combinatie van beiden.

  Sociale zekerheid is een ander probleem: je moet in de VS minstens 10 jaar sociale lasten hebben betaald voordat je rechten hebt (hoewel een deel van je Nederlandse jaren daarbij kunnen meetellen). In Nederland zal je moeten blijven betalen om je rechten daar te houden. (En dat geldt weer niet voor de AOW, die krijg je te zijner tijd -- volgens de huidige regels tenminste -- op basis van hoeveel jaar je in Nederland ingeschreven bent geweest na je 15e.)

  Allemaal duidelijk dus geen werk voor leken. Nu een paar centen besparen en geen goede deskundige die van wanten weet nemen, kan later veel problemen veroorzaken (en je veel meer geld kosten.)
 8. NLBorrelaar
  • CommentAuthorAniekI
  • CommentTimeJun 20th 2013
   
  Beiden heel hartelijk dank weer voor de antwoorden. Het is inderdaad geen zaak voor leken, daar zijn we inmiddels wel achter. Al met al zijn we al 6 maanden op zoek naar een dergelijk expert, maar tot nu toe hebben we niemand gevonden die echt kennis heeft van deze specifieke situatie. Dus als iemand op dit forum iemand kan aanbevelen (in NL of NYC) dan horen we het graag.

  Hoe dan ook, bedankt voor de reacties tot nu toe. We zijn weer een beetje verder gekomen:)
 9. NLBorrelaar
   
  Aniek,
  Mocht je nog op zoek zijn naar ondersteuning dan assisteren we je graag. TABS heeft ervaring met allerlei administratieve zaken, inclusief payroll voor Nederlandse bedrijven en hun werknemers op de amerikaanse markt. We assisteren inmiddels meer dan 50 bedrijven uit Nederland, maar ook België en Spanje. Www.tabsinc.com
 
About| Privacy | TOS | Contact | Join NLBorrels 

Copyright 1999-2013 / NLBorrels.com / All Rights reserved. / Powered by Mosso, Vanilla, Lussumo, RSS2 & ATOM