MAY 5, 2018: FORUMS WILL SHUT DOWN SHORTLY- NO NEW MEMBERS ACCEPTED
Not signed in (Sign In or Register for the Forums)
 • Quick Jump

  •       

 
Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
 1. NLBorrelaar
  • CommentAuthorNLBorrelsWW
  • CommentTimeMay 15th 2013 edited
   


  Stichting Nederlandse Club Moskou, Nederland-Rusland Jaar 2013
  Overzicht van activiteiten in Moskou komende maand

  In het kader van het Nederland-Ruslandjaar zijn er de komende weken een aantal activiteiten die wij graag maandelijks onder uw aandacht brengen. U kunt meer informatie vinden op www.nlrf2013.nl


  Museumnacht in Moskou
  zaterdag 18 mei, van 18:00-00:00 uur
  locatie: Gorky Park
  toegang gratis

  Afgelopen oktober zijn er 70.000 tulpen geplant in Gorky Park. Deze tulpen waren een gift aan de bewoners van Moskou in het kader van het NLRF2013 jaar. Ze staan nu in bloei. Ter gelegenheid hiervan maakt de Nederlandse ontwerper Frank Bruggeman een bijzondere praalwagen met tulpen en lentetakken. Deze ‘Flower Shovel’ is tijdens de Museumnacht op 18 mei te bewonderen in het Gorky Park. Er valt in het park nog veel meer te beleven die nacht.


  Tentoonstelling ‘Hendrik Kerstens. Paula.’
  22 mei t/m 28 juli
  locatie: Ekaterina Cultural Foundation

  De Haagse fotograaf Hendrik Kerstens (1956) bouwt gestaag verder aan zijn oeuvre waarin één model centraal staat: zijn dochter Paula. De portretten refereren aan de schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Statige portretten waar licht en donker een belangrijke rol spelen. Op elke foto is de vrouwfiguur uitgedost met hedendaagse gebruiksvoorwerpen, een ruitjes theedoek, een wit plastic zakje of papieren kanten dollies, waardoor ze lijkt op een figuur uit een schilderij van Rembrandt, Vermeer of Hals.


  Tentoonstelling ‘Archiprix International Moscow 2013’
  22 t/m 26 mei
  locatie: Central House of Artists

  Archiprix International toont - om het jaar - werk van een nieuwe generatie getalenteerde architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen. Wereldwijd worden alle universiteiten in deze disciplines uitgenodigd om de beste afstudeerprojecten in te sturen. Deze worden beoordeeld door een jury, tentoongesteld en eromheen worden workshops georganiseerd. In 2013 vindt Archiprix International plaats in Moskou. Archiprix International is een Nederlands initiatief, dat hier lokaal wordt medegeorganiseerd door MARKHI (Moskou Architectuur Instituut), Strelka en het Central House of Artists.


  Tentoonstelling ‘Still/Life – Contemporary Dutch Photography’
  24 mei t/m 14 juli
  locatie: Multimedia Art Museum Moscow

  Still/ Life is een reizende tentoonstelling van het fotografiemuseum FOAM in Amsterdam. Het thema van de tentoonstelling is het stilleven, dat voor een grote groep hedendaagse fotografen nog altijd inspirerend blijkt. De tentoonstelling presenteert werk van Nederlandse topfotografen zoals Elspeth Diederix, Marnix Goossens, Paul Kooiker, Scheltens & Abbenes, and Johannes Schwartz.


  Tentoonstelling ‘Marius Bauer (1867-1932) Dutch Orientalist back in Moscow’
  28 mei t/m 9 september
  locatie: State Museum of Oriental Art

  In 1896 was de Nederlandse kunstenaar Marius Bauer aanwezig bij de kroning van tsaar Nicolaas II. Bauer was hier om de festiviteiten te verslaan als correspondent van het tijdschrift DeKroniek. Terug in Nederland bewerkte hij zijn schetsen en notities tot een serie aquarellen en etsen, die nu voor het eerst in Moskou te bewonderen zijn.


  Jazz ‘Dutch Focus’
  13 juni, vanaf 19:00 uur
  locatie: openlucht cinema Pioner in Gorky Park
  toegang gratis

  Vooruitlopend op Usabda Jazz (15 en 16 juni) presenteren NLRF2013 en Usadba Jazz een speciale avond met Nederlandse jazz in de openlucht cinema Pioner in Gorky Park. Hier spelen Jungle by Night and Parne Gadje, twee van de Nederlandse hoofdacts op Usadba Jazz.

  Meer info op: http://www.nlrf2013.nl/

 
About| Privacy | TOS | Contact | Join NLBorrels 

Copyright 1999-2013 / NLBorrels.com / All Rights reserved. / Powered by Mosso, Vanilla, Lussumo, RSS2 & ATOM