MAY 5, 2018: FORUMS WILL SHUT DOWN SHORTLY- NO NEW MEMBERS ACCEPTED
Not signed in (Sign In or Register for the Forums)
 • Quick Jump

  •       

 
Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
 1. NLBorrelaar
  • CommentAuthorNLBorrelsWW
  • CommentTimeApr 13th 2013 edited
   


  Grootse Koninginnedag-viering in Peking!

  Dat de aanstaande troonswisseling van het koningshuis voor Nederlanders over de hele wereld een bijzondere gebeurtenis is, blijkt uit de veelzijdige activiteiten die in allerlei landen worden georganiseerd. Peking blijft niet achter!

  Er zijn volop voorbereidingen voor de laatste Koninginnedag zoals wij deze in de afgelopen 33 jaar hebben gekend. In Peking hebben de Nederlandse ambassade, de Nederlandse Vereniging Peking en de ‘Nederlandse school’ (Stichting de Rode Leeuw) de handen ineengeslagen om van 30 april 2013 een onvergetelijke dag te maken.

  Voor de Nederlandse kinderen is er overdag een spelletjes-middag georganiseerd met oud-Hollandse spellen, Hollandse lekkernijen en live streaming van de abdicatie van Hare Majesteit de Koningin. Ook krijgen de kinderen verdere uitleg over de achtergrond en historie van het koningshuis en het koningspaar Willem-Alexander en Maxima. Zie hiervoor ook de website van de Rode Leeuw.

  Op de officiële receptie op de ambassade worden politieke, diplomatieke en zakelijke relaties ontvangen om samen de troonswisseling te vieren en het glas te heffen op de aanstaande koning en koningin.

  Na afloop van de receptie zal de viering voor de Nederlandse gemeenschap van start gaan. De Nederlandse ambassade en de Nederlandse Vereniging Peking hebben samen een prachtig K(r)oningsbal voorbereid, waarop de leden van de Nederlandse gemeenschap de beëdiging van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima live kunnen volgen op televisie.

  Daarna zal een vrolijk feest gevierd worden onder muzikale begeleiding van een swingende band. Ook zal er nog een Argentijnse verrassing zijn om het feest ook een Argentijns tintje te geven. Dit alles gebeurt uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Aan het slot van het feest zal ook de Nederlandse gemeenschap in Peking uit volle borst het nieuwe Nationale Lied meezingen, ter ere van het nieuwe koningspaar.

  Aanmelden

  Aanmelden kan via pek-nvpevents@minbuza.nl. LET OP: zonder bewijs van registratie geen toegang. Tijdelijke Nederlandse bezoekers aan Peking zijn uiteraard ook van harte welkom om de viering bij te wonen!

  Klik hier voor het volledige programma: http://www.nvpeking.com/NVP/uploads/final02.pdf

  Klik hier voor het kinderprogramma: http://www.nvpeking.com/NVP/uploads/uitnodiging%20kroningsmidda...

 
About| Privacy | TOS | Contact | Join NLBorrels 

Copyright 1999-2013 / NLBorrels.com / All Rights reserved. / Powered by Mosso, Vanilla, Lussumo, RSS2 & ATOM