MAY 5, 2018: FORUMS WILL SHUT DOWN SHORTLY- NO NEW MEMBERS ACCEPTED
Not signed in (Sign In or Register for the Forums)
 • Quick Jump

  •       

 
Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
 1. NLBorrelaar
  • CommentAuthorNLBorrelsWW
  • CommentTimeMar 14th 2013 edited
   


  Troonswisseling 30 april live op BVN!
  Het live-verslag van de NOS op 30 april van de Troonswisseling zal in zijn geheel op BVN worden uitgezonden. BVN zal die dag de vertraging in het signaal uitzetten, zodat de troonswisseling wereldwijd live te volgen zal zijn. Meer informatie over de uitzending van 30 april en de overige programma's rondom de Troonswisseling is binnenkort te vinden op BVN's website:
  http://www.bvn.nl/ontvangst/actueel

  Mocht BVN niet lukken voor deze of gene, de NOS geeft Nederlanders in het buitenland ook de mogelijkheid livestreams te volgen. Op de site van de NOS is een livestream te volgen via hun koningshuispagina:
  http://nos.nl/koningshuis/
  Om te zien of de livestream via nos.nl voor jou werkt, kan je testen door Journaal24 even te checken:
  http://nos.nl/nieuws/live/journaal24/
  Mocht nos.nl voor jou niet werken, de NOS opent ook een livestream via hun Koningshuis YouTubekanaal:
  http://www.youtube.com/user/noskoningshuis

 2. NLBorrelaar
   
  Persbericht BVN met aankondiging van alle uitzendingen omtrend Koninginnedag 2013 en de troonswissling (deel 1):

  TROONSWISSELING DOOR IEDEREEN TER WERELD LIVE TE VOLGEN VIA BVN

  Nederlanders in het buitenland hoeven niets te missen van de troonswisseling op dinsdag 30 april. De inhuldiging van onze nieuwe koning is wereldwijd live (zonder vertraging) te volgen bij BVN, de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland. In de aanloop naar de troonsopvolging zendt BVN ook andere programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep rondom het Koningshuis uit.

  Om het oranjegevoel met de hele wereld te delen heeft BVN de actie #MakeOrangeTrending opgezet. Hiermee doet BVN een oproep aan alle Nederlanders wereldwijd om speciaal voor de troonswisseling de wereldkaart oranje te kleuren. Door een foto van iets oranje via een tweet met de hashtag #MakeOrangeTrending te delen gaat de wereldkaart op de actiesite makeorangetrending.com telkens iets meer oranje kleuren. Ook op de actiesite kunnen mensen een foto uploaden. Zo kleuren alle Nederlanders samen de wereld én social media oranje en wordt oranje misschien wel de eerste trending color.

  BVN staat voor het Beste van Vlaanderen en Nederland en is de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland. BVN zendt wereldwijd 24 uur per dag uit via satelliet. De programmering van BVN wordt samengesteld uit het televisieaanbod van de Nederlandse Publieke Omroep en de VRT, met onder andere nieuws, actualiteiten, jeugd- en sportprogramma’s, films en amusement. Meer informatie over BVN, de programmering en ontvangst is te vinden op www.bvn.tv.


  Beschrijving: BVN afbeelding TV troonswisseling
  Programmering BVN rondom troonswisseling (onder voorbehoud van wijzigingen)
  Voor de lokale uitzendtijden raadpleeg de online-tv-gids op www.bvn.tv


  Woensdag 17 april
  Willem-Alexander en Máxima, het nieuwe koningspaar

  In de aanloop naar de troonswisseling op 30 april 2013 spreken de NOS en RTL Nieuws met de Prins van Oranje en prinses Máxima. Het paar wordt geïnterviewd door NOS/Nieuwsuur-presentator Mariëlle Tweebeeke en RTL Nieuws-presentator Rick Nieman.


  Zondag 21 april
  Andere Tijden: Oranje en het oproer (NTR)

  De inhuldiging van Beatrix in 1980 verliep niet bepaald zonder slag of stoot. Onder het motto ‘Geen Woning, Geen Kroning’ veranderde de stad in een slagveld. Wat verwachtten de autoriteiten op die dag? Hoe hebben ze zich voorbereid? Wie stond klaar als ècht het mis ging? En wat wilden de krakers? In deze extra lange uitzending van Andere Tijden een reconstructie van de Kroningsdag en de voorbereidingen van recherche, Mobiele Eenheid, gemeente, regering en last but not least: de krakers. Duidelijk wordt dat in deze complete chaos Amsterdam door het oog van de naald is gekropen.


  Donderdag 25 tot en met zaterdag 27 april
  Klokhuis in het teken van Oranje (NTR)

  In de aanloop naar de troonopvolging van prins Willem Alexander besteedt Het Klokhuis extra aandacht aan de geschiedenis van ons koningshuis.


  Zaterdag 27 april
  Koefnoen (AVRO)

  Ter gelegenheid van de abdicatie van Koningin Beatrix is Koefnoen haar rijke koningshuis-archief ingedoken. Paul Groot en Owen Schumacher maakten een selectie van de grappigste Koningshuis-items die zijn ingekaderd door nieuwe sketches en types.


  Zondag 28 april
  Beatrix, portret van een koningin (NOS)

  Van weinig mensen in Nederland zijn zoveel beelden gemaakt als van Koningin Beatrix. Of de koningin nu als staatshoofd, als moeder des vaderlands of als hoofd van de Koninklijke familie aantreedt, bijna altijd waren en zijn er camera's aanwezig. Dat begon al kort na haar geboorte en dat is vandaag de dag niet anders. Veel van die beelden vormen de basis van een televisieportret van Koningin Beatrix, dat de NOS aan de vooravond van haar aftreden uitzendt. Die beelden worden becommentarieerd en van duiding voorzien door de koningin zelf. Daarvoor is geput uit alle tv-interviews die zij in de afgelopen decennia heeft gegeven.


  Maandag 29 april
  Beatrix, Bedankt! (EO)

  Op 30 april aanstaande legt H.M. Koningin Beatrix na 33 jaar de scepter neer. Toen zij dit eerder bekendmaakte, bedankte ze voor het jarenlange vertrouwen in haar als koningin. Nu zijn wij aan de beurt: Nederland bedankt Beatrix voor wat zij voor het land heeft betekend! Als staatshoofd, als beschermvrouwe van de kunst maar ook als moeder, van alle Nederlanders. Een Koninklijke avond vol persoonlijke herinneringen aan Beatrix, maar vooral veel liederen en muziek, uitgevoerd door een verrassende mix van artiesten, musici en koren. Van `U zij de Glorie' tot `Adios Nonino': een muzikale ode aan 33 jaar bevlogen koningschap. Beatrix, Bedankt!


  Maandag 29 april
  EenVandaag (TROS-AVRO)

  Aan de vooravond van de kroning van Willem-Alexander maakt EenVandaag op maandag 29 april een uitzending van 55 minuten die helemaal is gewijd aan dit historische moment.

 3. NLBorrelaar
   
  (deel 2):

  Maandag 29 april
  Afscheid Koningin Beatrix (NOS)

  Vanuit de tijdelijke NOS-studio op de Dam in Amsterdam kijken presentatoren Astrid Kersseboom en Rob Trip met diverse gasten terug op de regeerperiode van Koningin Beatrix. Ook zullen de meest memorabele archiefbeelden van Koningin Beatrix niet ontbreken. Bovendien zal de toespraak van Koningin Beatrix worden uitgezonden. Gedurende de avond wordt geschakeld naar onder meer het Rijksmuseum, waar op dat moment het afscheidsdiner van de koningin gaande is, en naar het Centraal Station in Amsterdam en andere plekken in het land waar de voorbereidingen op de 'grote dag' in volle gang zijn. Centrale presentatie vanaf de Dam in Amsterdam: Astrid Kersseboom en Rob Trip. Kysia Hekster (NOS-verslaggever koninklijk huis) zorgt voor verslaggeving en duiding van het 'koninklijk' gedeelte.


  Dinsdag 30 april live vanaf 09.00 uur Nederlandse tijd
  Inhuldiging Koning Willem-Alexander (NOS)

  BVN zet op 30 april de vertraging in het signaal uit, zodat de troonswisseling wereldwijd live te volgen is.
  Vanaf de Dam in Amsterdam verzorgt de NOS een bijna veertien uur durend programma. In deze marathonuitzending staan de plechtigheden rondom de troonswisseling en de feestelijkheden eromheen centraal. Ook wordt gedurende de dag geregeld geschakeld met andere plaatsen in Nederland. NOS-verslaggevers kijken hoe de troonswisseling daar wordt gevierd. Deze 'road show' loopt letterlijk door het hele land, van Noord-Groningen tot Zuid-Limburg. Om half acht wordt het nieuwe koningspaar, vlak voor het vertrek van hun rondvaart in Amsterdam, via een live videoverbinding vanuit Ahoy in Rotterdam toegezongen. De dag wordt afgesloten met achtereenvolgens de koningsvaart op het IJ en het feest op het Museumplein met optredens van diverse Nederlandse topartiesten. De centrale presentatie in Amsterdam is in handen van Astrid Kersseboom en Rob Trip.

  Onderstaand in grote lijnen het spoorboekje met de belangrijkste activiteiten die rechtstreeks zijn te volgen (Let op, hieronder staan de Nederlandse tijden):

  10.00-10.30 uur: Abdicatie van Koningin Beatrix in de Mozeszaal van het Koninklijk Paleis Amsterdam onder toeziend oog van de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de ministerraad en leden van de Koninklijke familie. De koningin ondertekent de Akte van Abdicatie. Op het moment van ondertekenen is Willem-Alexander formeel koning.

  10.30-10.50 uur: De balkonscène met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. Beatrix en Willem-Alexander houden een korte toespraak. Vervolgens mogen ook de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane op het balkon.

  13.30 uur: Opening Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, voorafgegaan door binnenkomst leden Staten-Generaal en de Staten van de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten, de Rijksministerraad, de Raad van State van het Koninkrijk en de gouverneurs en premiers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

  13.50 uur: Koninklijke Familie vertrekt naar De Nieuwe Kerk.

  14.00 uur: Vertrek van de koning en het hoofdcortège naar De Nieuwe Kerk.

  14.00-15.30 uur: Beëdiging en inhuldiging van koning Willem-Alexander in De Nieuwe Kerk. De kersverse monarch houdt een toespraak en legt de eed af.

  15.30 uur: Vertrek van de koning en het gevolg naar het Koninklijk Paleis Amsterdam.

  16.30-18.00 uur: Receptie voor autoriteiten en leden van de Staten-Generaal in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

  19.30 uur: Het Koningslied wordt in aanwezigheid van de Koning en Koningin ten gehore gebracht voorafgaand aan de vaartocht. Dit gebeurt bij het EYE Filmmuseum via een videoverbinding met Ahoy Rotterdam.

  19.45-21.00 uur: De Koning en Koningin maken met hun dochters een vaartocht over het IJ. Zij varen vanaf EYE Film Instituut langs het Oeverpark en de kop van het Java-eiland. Op verschillende locaties langs de vaarroute krijgen zij een feestelijk programma aangeboden, waaronder een mini-sail. Het programma wordt voor het Muziekgebouw afgesloten met een saluut van schepen.

  21.00-23.00 uur: Op het Museumplein is een 'Oranjeplein' ingericht, waar mensen de hele dag de inhuldiging op grote schermen kunnen volgen. 's Avonds is daar een groot Koningsbal met optredens van diverse artiesten. De uitzending zal worden afgesloten met een samenvatting van de gehele dag.


  Woensdag 1 mei
  Tijd voor MAX, live vanaf Soestdijk

  MAX biedt de allerlaatste, unieke mogelijkheid om ‘Paleis Soestdijk’ te bezoeken. In 2011 sluiten veel vertrekken van het paleis voor het publiek. MAX heeft de hand weten te leggen op de laatste kaarten voor de rondleidingen onder begeleiding van een deskundige gids. Tijdens de rondleiding vertelt de gids alle weetjes over het paleis en zijn bewoners.


  Woensdag 1 mei
  NTR Podium: Koninginnedagconcert 2013


  Woensdag 1 mei
  Telefilm: Het wonder van Maxima (Human)

  Het sprookjeshuwelijk van Maxima en prins Willem-Alexander. Veiligheidsagent Felix Bos moet zorgen dat er geen aanslag op het bruidspaar gepleegd wordt vanuit zolderramen op de Dam. Maar dan wordt zijn Aziatische geliefde Min opgepakt, om het land uitgezet te worden.

  Min ontsnapt, de dolle Amsterdamse feestdrukte in. Felix verlaat zijn post en probeert haar op tijd te vinden. Maar hij ontmoet de Argentijnse Maria Castillio. Zij is helemaal naar Nederland gekomen, omdat haar een wonder is voorspeld. Dat zal gebeuren tijdens de kus van Máxima en Willem-Alexander op het balkon. Daarmee komt Felix voor steeds grotere problemen te staan: Lukt het hem om op tijd zijn geliefde terug te vinden? Kan hij een aanslag op het koninklijk bruidspaar voorkomen? En wat is Het Wonder van Máxima?


  Woensdag 1 mei
  NOS Museumpleinconcert door André Rieu

  André Rieu is uitgenodigd om voor de kroning een splinternieuwe medley van walsen te arrangeren. Het resultaat daarvan is de Kroningswals: een wals voor de nieuwe koning door de koning van de wals! De Kroningswals wordt door André en zijn Johann Strauss Orkest tijdens het Koningsbal op het Museumplein (tegenover het wereldberoemde Rijksmuseum) ten gehore gebracht.


  Woensdag 1 mei
  Alle hoogtepunten van 30 april (NOS)

  Uitgebreide samenvatting van alle hoogtepunten rondom de troonswisseling.

 
About| Privacy | TOS | Contact | Join NLBorrels 

Copyright 1999-2013 / NLBorrels.com / All Rights reserved. / Powered by Mosso, Vanilla, Lussumo, RSS2 & ATOM