MAY 5, 2018: FORUMS WILL SHUT DOWN SHORTLY- NO NEW MEMBERS ACCEPTED
Not signed in (Sign In or Register for the Forums)
 • Quick Jump

  •       

 
Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
 1. NLBorrelaar
  • CommentAuthorCGNY
  • CommentTimeAug 11th 2011
   
  Van 9 tot en met 19 september 2011 vindt alweer de derde jaarlijkse editie plaats van het Live in Your Living Room NYC Festival. In die periode zal een tiental Live in Your Living Room-concerten in New York City worden gehouden. De Nederlandse act die dit jaar wordt gepromoot is The Cosmic Carnival. De band speelt elk Live in Your Living Room-concert, elke avond bijgestaan door een andere lokale NYC-act.

  Onder de noemer "Live in Your Living Room NYC-NL connection" zorgt internationaal huisconcertnetwerk Live in Your Living Room voor uitwisselingen aan beide zijden van de oceaan. Zo vond in Nederland eerder dit voorjaar een succesvolle Live in Your Living Room Tour plaats van NYC-act Rachael Sage.

  Tijdens het festival wordt elke dag een Live in Your Living Room optreden ergens in de stad georganiseerd, in een mix van echte huiskamers en kleine intieme 'venues'. Ook dit jaar staat weer een aantal prachtige plekken in NYC op het lijstje van de hosts. Zo is Live in Your Living Room te gast in twee stadsvillas in Brooklyn, en zijn we te gast in het Gershwin Hotel in het theaterdistrict op Manhattan en het legendarisch Sidewalk Cafe in de East Village. Dit is helemaal in de traditie van mooie locaties van de eerdere edities van het festival waar al het Chelsea Hotel, The Living Room en Piano's werden aangedaan.

  Ook is het dit jaar weer gelukt om een hoog profiel NYC-acts aan het festival te binden. Onder de namen bevinden zich de voorlopers van de indie-scene, zoals Tanner Walle, Lyle Divinsky, Ursa Minor en Kaiser Cartel.

  Voor The Cosmic Carnival betekent het Live in Your Living Room NYC Festival een 'geaarde' introductie. De huisconcerten van Live in Your Living Room onderscheiden zich van gewone optredens doordat we gebruik maken van de wervingskracht van de host. Door per concert ook een NYC-act uit te nodigen op te treden, tappen we ook in op het netwerk van fans van de NYC-act. Om niet alléén in huiskamers in de wijken te blijven steken en aansluiting te krijgen met het ‘venue-circuit’, zorgt Live in Your Living Room er daarnaast voor dat ook een aantal concerten in kleine, de beter bekend staande, ‘venues’ plaatsvinden. Ook op deze concerten is er een ‘co-billing’ met een NYC-act. Op deze manier wordt een zo groot mogelijk bereik gezocht, verder ondersteund door actieve bewerking van lokale media zoals online media en de radio. Dit leverde vorig jaar al een special op in het programma Musicians op de pouliare publiek zender WNYE.

  Het Live in Your Living Room NYC Festival is een investering in tijd en middelen van zowel de band The Cosmic Carnival en huisconcertnetwerk Live in Your Living Room. Het Festival kan van grote waarde zijn voor de ervaring van Nederlandse acts en de vorming van een structurele uitwisseling van muziektalent tussen NYC en Nederland.

  Lokaties:

  9 september 2011
  Helen Engelhardt, 805 East 21 Street, Brooklyn, NY 11210
  Donation at the door: $10 (refreshments included)

  10 september 2011
  Besiki Kutateladze, 2787 Kennedy Boulevard, apt 202, Jersey City, NJ 07306
  Donation at the door: $10 (refreshments included)

  11 september 2011
  Ben Krieger
  Sidewalk Cafe, 94 Avenue A, East Village
  tip concert
 
About| Privacy | TOS | Contact | Join NLBorrels 

Copyright 1999-2013 / NLBorrels.com / All Rights reserved. / Powered by Mosso, Vanilla, Lussumo, RSS2 & ATOM