MAY 5, 2018: FORUMS WILL SHUT DOWN SHORTLY- NO NEW MEMBERS ACCEPTED
Not signed in (Sign In or Register for the Forums)
 • Quick Jump

  •       

 
Welcome Guest!
Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.
If you don't have an account, apply for one now.
 1.  
  NLBorrelKoning
   
  Geplaatst: 15 Juli 2011

  Vacaturemelding (no translation of this vacancy announcement will be provided because the position has a Dutch language requirement):

  Bij het Nederlandse Consulaat-Generaal in New York is een vacature ontstaan voor de lokale deeltijdsfunctie (64 uur per twee weken) van beleidsmedewerker op de economische afdeling. Deze functie zal voor een periode van 2 jaar worden aangeboden met een proeftijd van maximaal twee maanden (arbeidsovereenkomst bepaalde tijd).

  De economische afdeling staat onder leiding van de plaatsvervangend consul-generaal, tevens hoofd economische afdeling, en telt drie lokaal aangenomen medewerkers (2 beleidsmedewerkers en 1 medewerker). De afdeling verricht algemene handelsondersteunende diensten aan vooral MKB-bedrijven en richt zich verder op procurement bij de Verenigde Naties en op het pro-actief bewerkstelligen van economische activiteit binnen de sectoren water, energie, creatieve industrie, high tech systems en life sciences/biotechnologie. De gezochte beleidsmedewerker zal zich met name gaan bezig houden met de laatste 3 sectoren.

  VEREISTEN VOOR DE FUNCTIE

  Kennis en ervaringsvelden:
  - Afgeronde universitaire studie en ten minste 5 jaar relevante werkervaring, bij hetzij overheid, denktank/lobbyorganisatie of (internationaal) bedrijfsleven.
  - Kennis van het Nederlands economisch beleid, de Nederlandse overheid (economisch) en het Nederlands bedrijfsleven is een vereiste.
  - Kennis van, met name, het New Yorkse economisch beleid, de New Yorkse overheid en het New Yorkse bedrijfsleven strekt tot aanbeveling.
  - Kennis van de organisatie van de economie en samenleving in de VS.
  - Vaardigheid in het analyseren van informatie en het opstellen van plannen en rapportages.
  - In staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
  - Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).

  COMPETENTIES

  De volgende drie competenties zijn met name van belang voor het succesvol vervullen van de functie:
  - Netwerken
  - Initiatief
  - Resultaatgerichtheid

  De volgende drie competenties zijn eveneens van belang voor het succesvol vervullen van de functie:
  - Externe gerichtheid
  - Creativiteit
  - Samenwerken

  Korte typering van de gezochte medewerker:
  Gezocht wordt naar een hands-on, creatieve, enthousiaste beleidsmedewerker met kennis van de Amerikaanse economie en bedrijfsleven, in het bijzonder van New York en het Noord-Oosten van de VS en de rol die de overheid daarin speelt. Actuele bekendheid met ontwikkelingen in Nederland, vooral op economisch gebied. Zicht op relevante Nederlandse bedrijven en publiek-private samenwerkingsverbanden op het gebied van internationaal ondernemen (clusters en platforms) en kennis van de Nederlandse economie. Spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt de rol van de overheid. Betrokkene moet een teamspeler zijn en bereid zijn te reizen. Affiniteit en bij voorkeur ook kennis en ervaring gewenst met de prioritaire sectoren van het Consulaat-Generaal in New York, met name de sectoren creatieve industrie, high tech systems en life sciences/biotechnologie. Betrokkene kan goed netwerken, kan deuren openen. Beschikt over een “open” karakter en persoonlijkheid, is praktisch ingesteld en oplossings- en resultaatgericht.

  De volledige officiële functieomschrijving is bijgevoegd.

  Voor nadere informatie omtrent deze functie kan contact worden opgenomen met mw. Mariëlle van der Linden, hoofd economische afdeling, telefoon 646-557-2238. Schriftelijke sollicitaties (incl. CV - bij voorkeur per e-mail) dienen te worden gericht aan:

  Consulate-General New York
  Attn.: Ms. Mariëlle van der Linden
  One Rockefeller Plaza, 11th floor
  New York, NY 10020
  USA
  E-mail: marielle-vander.linden {apuhstaartjuh} minbuza.nl
  Tel: (+1) 646-557-2238

  Sluitingsdatum aanmeldingen: 5 augustus 2011
  Aanvaarding functie: zo spoedig mogelijk
  Indicatie salaris (gebaseerd op loontabel New York, schaal 9, loonnr 0, deeltijd): $6.216 bruto per maand
 
About| Privacy | TOS | Contact | Join NLBorrels 

Copyright 1999-2013 / NLBorrels.com / All Rights reserved. / Powered by Mosso, Vanilla, Lussumo, RSS2 & ATOM